Noul robot extrem de compact pentru sudarea cu arc electric ARC Mate 100iD

FANUC prezintă următoarea generație din gama de roboți de încredere ARC Mate

Echternach, Luxemburg – Noul robot pentru sudură ARC Mate 100iD este primul model din noua gamă ARC Mate, succesorul bine-cunoscutului și foarte apreciatului ARC Mate 100iC/12.

Începând cu luna septembrie 2017, ARC Mate 100iD poate fi comandat și va fi prezentat public la aceste două expoziții comerciale din Germania: „EMO” din Hanovra și „Schweissen & Schneiden” din Düsseldorf.

Noul robot pentru sudură ARC Mate 100iD oferă îmbunătățiri remarcabile în ceea ce privește pro-ductivitatea pentru clienți datorită performanțelor sale superioare în termeni de deplasare, reducere a eforturilor la instalare și a costurilor de deținere datorită integrării sale fără probleme cu echipa-mentele de sudură. De asemenea, acesta poate fi operat intuitiv de pe noua sa interfață grafică cu utilizatorul”, declară Matteo Ferrari, Manager de produs Roboți pentru sudarea cu arc electric și laser de la FANUC Europa.

ARC Mate 100iD atinge cea mai mare viteză și precizie pe axe din clasa sa. În special în spațiile înguste sau atunci când este montat de sus în jos, acest robot pentru sudarea cu arc electric asigură o incintă de lucru, o rază de acțiune și o cursă completă pentru o productivitate sporită.

Acesta are un canal de cabluri de sudură complet integrat și management al cablurilor prin care ca-blurile sunt trase prin tubulaturile din brațul, articulațiile și corpul robotului. Acesta permite direcționa-rea cablurilor senzorilor și conductelor de aer împreună prin canalul de cabluri de sudură, eliminând interferența cablurilor externe cu echipamentul periferic. Aceasta conduce la reducerea la minim a eforturilor de integrare și o durată de viață optimizată a cablurilor.

Prin îmbunătățirea montării alimentatorului de fire și a profilului îngust și a amprentei reduse la sol, ARC Mate 100iD este alegerea ideală pentru designul compact al celulelor de sudură. Capacitatea de încărcare rămâne la 12 kg, cea mai bună referință din clasa sa.
La fel ca în cazul tuturor roboților FANUC, ARC Mate 100iD este compatibil cu multe funcții inteligen-te, inclusiv cu sistemele încorporate de asistare video, cum ar fi sistemul iRVision dezvoltat de FA-NUC. Senzorii suplimentari de monitorizare a sudurii, camerele și dispozitivele de prindere sunt, de asemenea, compatibile cu modelul pentru sudarea cu arc electric. În plus, se pot conecta o gamă extinsă de opțiuni software pentru sudarea cu arc electric, precum și funcții dedicate de siguranță, de ex. DCS. Instrumentul PC de simulare offline ROBOGUIDE WeldPRO ajută la crearea designului celulei și îmbunătățește soluția tehnică.

Despre FANUC:

FANUC Corporation este producător lider în automatizări de fabrică pentru sisteme de comandă CNC, roboți și mașini de prelucrare (ROBODRILL, ROBOCUT și ROBOSHOT). Din 1956, FANUC a fost un pionier în dezvoltarea echipamentelor de Comandă Numerică Asistată de Calculator în indus-tria de automatizare. Cu peste 252 de birouri în întreaga lume și peste 6.500 de angajați, FANUC oferă o vastă rețea de vânzări, asistență tehnică, logistică și asistență pentru clienți.

Legendă
Persoană de Contact PR:
FANUC Europe Corporation S.A.
7, rue Benedikt Zender
L-6468 Echternach
Telefon: +352 (0)72 7777-0
E-mail: pr@fanuc.eu